Първи сняг в Димитровград, очаква ни застудяване

Покрит с тънка бяла покривка осъмна тази сутрин Димитровград. Дебелината на снежната покривка рано сутринта бе едва 1см, но снеговалежът продължава.

Жълт код за сибирски студ в 23 области е въведен за днешния ден, съобщиха от НИМХ.

До обяд в повечето райони снеговалежите ще спрат, най-късно, едва привечер в югоизточните райони. Над Западна България облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен, в Източна България силен до бурен вятър от север-североизток и с него застудяването ще продължи.

Максималните температури ще са от минус 5°- минус 2° в Северна до минус 1° - плюс 4° в Южна България.

В планините в сутрешните часове все още ще вали слаб сняг, но до обяд в повечето места ще спре. След обяд над масивите от Западна България облачността временно ще се разкъса и намалее. Най-късно ще спрат снеговалежите в Рило-Родопската област и Странджа и Сакар. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Застудяването ще продължи и максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.

По Черноморието ще остане ветровито със силен до бурен вятър от север-североизток. Валежите ще спират, най-късно вечерта в крайните южни райони. Температурите ще продължат да се понижават и максималните ще са от минус 1 по Северното до 5° по Южното Черноморие. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини