Дядо Коледа запали в Димитровград най-голямата жива елха в Европа

    Стотици димитровградчани посрещнаха днес най-дългоочакваният гост през цялата година – Дядо Коледа. Обичаният старец пристигна специално в Димитровград за запалването на най-голямата жива елха в Европа – „Дървото на надеждата“, висока над 30 метра, която тази година бе с обновена визия.

    Коледни песни в изпълнение на Микаела Димитрова и Мариета Стоянова и танците на талантите от ОЦТИ „Галаксико“ пренесоха присъстващите във вълшебството на коледния дух. Колорита на българския фолклор бе пресъздаден в хореографията на танца „Снежко“ от децата на танцов ансамбъл „Звездица“, а коледари от с.Долно Белево изпълниха с наричания за благоденствие централния площад на Димитровград.

    „Пожелавам на всички здраве, късмет и благоденствие. Да имате поне една усмивка всеки ден, да имате поне една мечта, която да ви води напред и да ви прави щастливи. Нека през 2019 година нашия град да става все по-красив, все по-уютен, с повече млади семейства, деца и повече усмихнати и позитивни хора“, заяви в приветствието си към димитровградчани кметът Иво Димов. 

    Атрактивно шоу на леда направиха децата от спортен клуб „Ледени искри“ гр.София, които откриха официално Ледената пързалка в Димитровград. 

    В традиционните работилнички децата можеха да направят етикети за подаръци и 3D коледни украси за дома. Задължителното писмо до Дядо Коледа малките палавници пускаха в „Пощата“ за коледни писма, а за всички тях имаше и вкусна изненада с любима  близалка.

    С пищна заря и пиротехничеки ефекти завърши шоу-програмата по запалването на Дървото на Надеждата и коледните светлини в Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ба
      бай Киро
      1 -4
      07:06, 6 дек 2018
      Ей това си е хасковският Дядо Мраз бе...
    • 2
      Ti
      Titi
      5 0
      09:15, 6 дек 2018

      той е на всички :) скръндзи нека си го поделим де :)

    • 3
      Ко
      Кольо
      5 -2
      14:28, 6 дек 2018
      Че в Хасково празнуват ли Коледа :)
    Последни новини