Банев: Съдебният процес срещу нас е като селска вечеринка

"Целият съдебен процес е нещо като селска вечеринка". Това заяви Николай Банев преди началото на днешното съдебно заседание, на което Специализираният апелативен съд ще разгледа искането на защитата за промяна на мярката на Николай и Евгения Баневи в по-лека такава.
 
Припомняме, на последното съдебно заседание съдът постанови на Баневи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".Те са обвинени за ръководене и участие в организирана престъпна група, длъжностно присвояване на пари и вещи, неустановяване и плащане на данъчни задължения, пране на пари в особено големи размери и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.
 
"Как можеш да вкараш 600 милиона изпрани евро, това е някакъв пълен смях. Нека попитаме властта", поиска Банев.Припомняме, преди дни стана ясно, че срещу Николай Банев са повдигнати две нови обвинения - за закана за убийство и за упражняване на въздействие върху свидетел, който е бил принуждаван да дава лъжливи показания по друго досъдебно производство.
 
Престъпленията, извършени от тях, предвиждат лишаване от свобода не по-малко от над 10 години.
 
Магистратите взеха решение делото да се отложи за 13 часа, за да могат Баневи да се запознаят с материалите от един допълнителен том, който е постъпил в деловодството на съда тази сутрин.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ка
    Калинката
    15 0
    11:10, 13 дек 2018
    Как няма да му се вижда като селска вечеринка, че той може да купи съда, със сидията и секретарките, както и сградата в която се помещава съда заведно с фирмата за почистване с която имат договор + новостороящата се кооперация в съседство. Дреме му на коженото палто и пурата. Български съд не може да осъди човек с пари от освобождението насам, с едно малко прекъсване след 44 година, ама там са възникнали други обстоятелства.
    • Ра
      Разликата
      13 -2
      11:39, 13 дек 2018
      За тебе разсипнико селска вечеринка, за народа беднотия до шия.
  • 2
    Ив
    Иво
    9 0
    12:51, 13 дек 2018
    Баневи - на селяците само селски вечеринки са в главите им ! Няма значение КОЛКО милиони/милиарди имат в сметките си ! Селското мислене и поведение си ОСТАВА !
  • 3
    Ро
    Рожков
    6 0
    13:49, 13 дек 2018
    Да съдят и майката, че умори от **** едно младо момче, което и беше шофьор!
  • 4
    Ад
    адвокат
    6 0
    14:25, 13 дек 2018
    Че е наглец и крадец на едро, това цяла България го знае. Че БКП му създаде приватизационния фонд АКБ ФОРЕС, туй 3/4 България го знае, той затова и излезна от ЦК НА ДКМС, където беше секретар. Но само хасковските членове и симпатизанти на БСП, които вкупом си дадоха боновите книжки във фонда му, знаят че никога не са получили и една стотинка дивидент. Знаят и, че майка му беше ценен кадър в Окръжният комитет на БКП, та оттам куфарчето с милионите - първоначалните милиони. "За милиони няма закони, за кокошка - няма прошка" е казал народът. Да, селска вечеринка е, защото знае, че ще го оправдаят. Както оправдаха Христо Бисеров, както оправдаха Георги Иванов, както ще оправдаят и Христо Василев, ако някога изобщо бъде изправен пред съда. Съдът е гнилата ябълка на България.
  • 5
    98
    987
    2 0
    14:50, 13 дек 2018
    Директно в затвора!!!!Без съд и присъда,както след девети!!!!Те са причинили бавна ***** ** стотици хора !!!!И двамата са нагли гамени!!!!!!Те не са и животни!!!!ТЕ СА ВИСША СТЕПЕН ИЗРОДИ НА ТОВА ОБЩЕСТВО!!!!!
  • 6
    Ми
    Мина
    2 0
    16:54, 13 дек 2018
    За такива крадци на едро , държавата трябва да потърси наблюдаващи съдии от ЕС.Сигурно е възможно , и тогава ще видим как ще се стопят усмивчиците на тези парвенюта.
  • 7
    На
    Наблюдател
    2 0
    19:31, 13 дек 2018
    Лошото е, че не е имало следприватизационен контрол, който да установи, че съответното предприятие не само че не се развива, ами се и фалира. Отговорност трябва да се търси не само от тези миндили, но и от други длъжностни лица...Законът трябва да е безпощаден към такива, които са си играли със съдбата на стотици хора, но и трябват смели прокурори и съдии.
Последни новини