650 лв. минимална и 1500 лв. средна заплата през 2021-а?

Планът на Националната стратегия за намаляване на бедността предвижда минималната работна заплата да достигне 650 лева през 2021 г., а средната - 1500.
 
Документът е публикуван на интернет-страницата на Министерството на труда и социалната политика за обществено обсъждане. Той има за основна цел да намалява броят на хората, живеещи в риск от бедност, съобщава БНР.
 
Ключов приоритет на националната стратегия за намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване „20-20“ е осигуряването на възможности за заетост и повишаване на доходите чрез активно включване на пазара на труда.
 
Предвижда се от 1 юли догодина всички пенсии да се увеличат с 5,7%.
 
В плана за действие за следващите две години за изпълнение на стратегията са разписани и редица мерки за намаляване на работещите бедни, за заетост на младежи и други уязвими групи, както и за предоставяне за безвъзмездно ползване на учебници и други.
 
България е сред държавите, в които рискът от бедност за населението е над средното равнище за Европейския съюз. По последни данни за 2017 г. равнището на бедност у нас е малко над 23%.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Al
    Alo
    2 0
    18:32, 13 дек 2018
    650 Брутна или нетна?

Случаен виц

Последни новини