Предлагат увеличение на средствата за деца и младежи с изявени дарби догодина

45 000 лв. се очаква да задели Общинският съвет в Димитровград за финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби за 2019година.  Това предлага в докладна до ОбС общинският съветник Тодор Тодоров.

Право на стипендия по Наредбата 21 има всяко дете или младеж до 19-годишна възраст с постоянен адрес в община Димитровград с доказани изяви на местно, регионално, национално, европейско или световно ниво.

Право на финансов стимул имат и състезатели от спортни клубове, включен в национален отбор или участници в олимпиада, официално световно или европейско първенство през последните две години.

В докладната си общинският съветник предлага и избор на членове на Експертно-консултативна комисия по стипендиите и финансово стимулиране за 2019г, чиито мандат да бъде една година.  Съгласно Наредба №21, комисията ще включва петима общински съветници, представител на общинска администрация, носител на почетното звание "Учител на годината" за 2018г., носител на наградата "Треньор на годината" за 2018г. и представител на отдел "Закрила на детето".

Припомняме, че през текущата година 190 деца и младежи получиха финансово стимулиране заради своите успехи в съответните области на изява. Заради големия брой отличени нямаше общоградска церемония по награждаването, а всяко училище отличи своите изявени възпитаници.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини