Борисов се надява на по-добра оферта за бойните самолети

Премиерът Бойко Борисов се надява на по-добра оферта за бойните самолети. Темата той коментира от Брюксел, където е за редовното заседание на Европейския съвет.

“Надявам се да дадат по-добри условия, защото това, което съм разговарял с пилотите - нов F16 е значително по-добър самолет от всички останали, които се предлагат. Има комисии, които разглеждат тези оферти.“, каза пред журналисти министър-председателят, като дебело подчерта, че не се меси, само иска българската авиация я да има най-добрия самолет, защото ситуацията в района се усложнява. „Трябва ни боен самолет, който може да навлиза във военни действия и да надделява“, каза премиерът Борисов. Той посочи, че очаква в най-скоро време решението на комисиите, които работят по избора на техника за бойната ни авиация. „В момента имаме само транспортни. В последните 10-15 години в други правителства са купувани само транспортни Кугари, Спартани, Пантери - без въоръжение“, добави министър-председателят.

Бойко Борисов, че снощи всички лидери единодушни са гласували за удължаването на санкциите срещу Русия, но посочи, че е категоричен за спазването на Минските споразумения. „България е изключително уязвима по този конфликт, не само заради транзита на газ, но просто заради близостта и акваторията на Черно море. Истински се надявам руските власти да погледнат с добро око на това предложение и обикновените моряци да бъдат пуснати“, добави премиерът Бойко Борисов, като посочи, че според него, това много би допринесло за разрешаване на кризата между Русия и Украйна.

В отговор на журналистически въпрос за досието по миграцията, министър-председателят Борисов заяви, че България е против разделянето на Пакета, защото това би могло да постави под риск сигурностт.

HASKOVO.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Мария Божикова
    3 -2
    19:18, 14 дек 2018
    Пожарникаря дава мнение какъв самолет да се купи Такъв абсурд може да има само в България при положение че президентнът на страната е генерал лейтенант и най добър летец в страната По тази логика пък би следвало президента да даде мнение какви пожарни коли и маркучи да купуваме Боже слез и си прибери вересиите
  • 2
    Бо
    борката кереза -енженер
    1 -1
    20:45, 15 дек 2018
    Много точен коментара от Марчето Бажикова Поздравявам я

Още новини

Последни новини