Волейболистките ни загубиха от “Берое”

Изображение 1 от 2

    Волейболистките на Берое (Стара Загора) победиха като гости Раковски (Димитровград) с 3:1 (25:17, 25:7, 23:25, 25:22 ) в последния си мач от първия полусезон в женското първенство на България, който се игра в димитровградската зала „Младост“.

     

    Така съставът, воден от Петър Дочев завърши есенния дял с успех и ще зимува на второ място в класирането на НВЛ-жени с шест победи, една загуба и 18 точки. Тимът на Раковски отбеляза четвърта загуба, като с три победи и 9 точки завършва на пето място в класирането.

     

    Представителките на Стара Загора играха бяха категорични за успеха в първите две части, като във втората оставиха съперничките си на една 7 точки. Това обаче им изигра лоша шега, като в третия гейм настъпи спад. Волейболистките на Раковски само това и чакаха, като активизираха. Те започнаха да диктуват играта и поведоха с 21:14. Едва в този момент гостенките започнаха да търсят обрат и успяха да стопят пасива си до 23:24. За повече обаче нямаха сили, като димитровградчанки се пребориха за последната точка и спечелиха гейма.

     

    В четвъртата част домакините отново оказаха сериозно противодействие. Играта вървеше с минимален превес за старозагорки, но съперничките успяха да изравнят при 21:21. В решителните моменти обаче беройки успяха да излязат от трудната ситуация и наложиха волята си, като затвориха гейма, а с това и мача с крайната победа.

     

    Реализатор за победата на Берое стана Ваня Върбанова със 17 точки ( 2 аса). Веселина Григорова добави 12 точки ( 1 ас, 2 блока) за успеха.

     

    За Раковски най-резултатна бе Симона Николова (1 ас, 1 блок).

     

    Източник: bgvolleyball.com

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини