Ученици твориха в помощ на Мария, дариха средства в кампанията

Изображение 1 от 5

    Ученици от Основно училище „Алеко Константинов“ и от Природо-математическата гимназия „Иван Вазов” събраха 877,50 лв. в помощ прикованата на инвалидна количка 29-годишната Мария Иванова от Димитровград. По тяхна инициатива и с подкрепата на своите родители и учители, децата твориха и организираха базари в своите училища в рамките на кампанията за закупуване на електрическа инвалидна количка и създаване на подкрепяща среда за младата жена. Припомняме, че кампанията стартира на 20 ноември т.г. и за броени дни добрината на стотици хора и фирми сбъднаха мечтата на Мария да има електрическа инвалидна количка.

    Водени от желанието да облекчат тежкото положение на Мария и семейството й, учениците от VІ „а” клас в ПМГ „Ив. Вазов” и учениците от ІІ „в” и ІV „в” класове на ОУ „Ал. Константинов” набираха средства в рамките на близо три седмици. Резултатът са събрани 590 лв. от шестокласниците и 287,50 лв. от класовете в основното училище. Миналата седмица алековци и техните класни ръководители Даринка Петрова и Лора Вълчева поднесоха на майката на Мария събраните суми. Четвъртокласниците изработиха специална картичка за Мария с пожелания за предстоящите празници.

    Вазовци приключиха кампанията в петък и предстои също да дарят средствата за изграждане на подвижна рампа и подкрепяща среда за Мария. В навечерието на Коледа огромната си благодарност към всички дарители изразиха Мария и майка й. Припомняме, че 29-годишната димитровградчанка страда от прогресиращ вроден синдром, в резултат на който е с трайни деформации на двата крака и коленните стави, което я инвалидизира завинаги.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини