Момиче е блъснато на пешеходна пътека в Димитровград

Вчера  18-ти декември в 18:10ч. на булевард „Христо Ботев“ 19-годишна пешеходка е блъсната на пешеходна пътека от млад 21-годишен водач на Фолксваген. Катастрофата се е случила въпреки, че пешеходната пътека е обозначена със знак, осветена и маркирана.

Младото момичето е с натъртвания в областта на гръдния кош и крайниците. След като е прегледана е освободена за домашно лечение.

През вчерашния ден и в областния град е станало произшествие. В 7:25ч. на улица „Св.св. Кирил и Методий“ , поради невнимание, 44-годишен водач на Опел е ударил неправилно пресичаща 50-годишна хасковлийка. Жената е с контузия на дясно коляно и е освободена за домашно лечение. Съставени са актове на водача и на пешеходката за нарушенията, съобщиха от МВР.

Напомняме ви, че през зимните месеци зачестяват инцидентите свързани с пешеходци, прочетете какви са препоръките към шофьорите и пешеходците за зимните месеци.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ми
    Мина
    3 -3
    19:14, 19 дек 2018
    Аз се чудя на куража на пешеходци,които ,виждайки че колата е на 2 метра от пътеката,смело се втурват да пресичат.Сакън , да не си пропуснат предимството.Ами ако шофьорът е млад и неопитен, и още по-лошо - жена , кой ще гарантира,че може да спре навреме.Някой път,забили нос в телефона, пресичат като зомбита.
    • Ин
      Ина
      2 0
      09:43, 20 дек 2018
      Да винаги пешеходците си мислят , че са с предимсво и на пешеходна пътека и не само, но много жени-шофьори са по-добри и от мъжете-шофьори.
Последни новини