Николай Колев и Ергюнал Сабри са спортисти на годината на Община Кърджали

    Волейболистът Николай Колев и боксьорът Ергюнал Сабри са спортисти на годината на Община Кърджали за 2018 г. Първият заслужи приза при мъжете и жените, а вторият при юношите и девойките.

     Общо 29 състезатели от 14 вида спорт бяха номинирани тази година. Това стана с анкета и онлайн гласуване. Те са в две възрастови групи: мъже и жени и юноши и девойки. В първата бяха номинирани 13 състезатели, а във втората 16.

      Отмина  още една спортна година. Дойде време за равносметка. А тя е ,че и тази година в спорта имаме добри резултати. Това заяви в приветствието си кметът на Кърджали инж.Хасан Азис. Той сподели,че е доволен от добрите резултати на нашите спортисти. Кметът припомни, че през настоящата година са направени сериозни инвестиции в спортната инфраструктура.  50 години след построяването й е направен ремонт на Арена Арда. 20 години след спирането на закрития плувен басейн ,той отново е в експлоатация. Завършва ремонта на спортните съоръжения в основните училища на Кърджали, които са многофункционални, подчерта още градоначалникът.

    Хасан Азис насърчи спортистите на Кърджали да са още по- усърдни. Припомни, че през 2010 г. е имало приз за Спортист на десетилетието. Такъв ще има и през 2020 г.

    Нека следващата година бъде шампионска,  пожела градоначалника.

     През последните години Община Кърджали заделя по 880 000 лева за спорт годишно. 300 000 отиват за финансиране на клубовете, а 580 000 за поддръжката на спортната база. 50 000  лв. се насочват за спортни мероприятия от календара на Общината.

    В момента на територията на Общината има 30 спортни клуба с 36 треньора.

      На церемонията  по връчването на наградите в комплекс „Арпезос”,освен градоначалникът присъстваха още зам.-кметът Веселина Тихомирова и председателят на постоянната комисия за младежки дейности и спорт към Общинския съвет Ахмед Хабиб.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини