Полицията затяга контрола по празниците, проверяват за незаконни пиратки

Районните полицейски управления в областта вече са създали организация за засилено присъствие и контрол за предотвратяване на нарушаването на обществения ред на местата, свързани с масово събиране на хора по време на коледните и новогодишни тържества, съобщиха от областната дирекция на МВР. Специални мерки се предприемат за гарантиране безопасността при провеждане на увеселителни прояви с масовото участие на младежи.

Планирани са специализирани полицейски операции за контрол на ресторанти, клубове, дискотеки, барове. Ще се извършват системни проверки ая неправилно паркиралите край заведенията автомобили, създаващи затруднения за движението и ограничаващи възможността за използване на евакуационните изходи.

Звената за контрол на общоопасните средства вече са започнали проверки в търговските обекти за продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешения, в нестандартни опаковки, без сертификат за качество, издаден от производителя или непридружени от инструкции за употреба на български език. Особено строго ще бъдат наказвани лица, които съхраняват или употребяват оръжие и пиротехнически изделия, включително самоделни, в нарушение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите. Законът изрично забранява хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места - училища, църкви, базари, дискотеки, заведения за развлечение и хранене, обществен транспорт - включително и в новогодишната нощ.

При продължително отсъствие на стопаните от дома си е добре доверени съседи или роднини да наглеждат жилището.

Всички публични мероприятия в празничните дни ще бъдат охранявани от полицейски служители и естествено – ще бъде засилен пътния контрол. През празниците Коледа и Нова година се увеличават предпоставките за тежки катастрофи. Причините - употреба на алкохол, неправоспособност, превишена скорост и неправилно изпреварване. Към тях се прибавят и зимните условия по пътищата и образуването но колони по най-натоварените участъци и проходите. При влошаване на времето има опасност от задръствания. Преди тръгване на път прегледайте основно изправността на автомобила, съветват от полицията.

Специални мерки за безопасност предприеха и пожарникарите. В навечерието на празниците огнеборците провериха църкви, увеселителни и туристически обекти в цялата страна. Дадени са указания за извършване на инструктажи на персонала и служителите на съответните обекти.

Ако все пак нещо помрачи празничното ви настроение може да потърсите съдействие от дежурните в Районното управление на полицията, призоваха от МВР.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    Борис Павлов
    4 0
    13:58, 21 дек 2018
    Предполагам че акцията ще е под надслов $ ПИРАТКА -- както беше и в миналите години
Последни новини