Инер Уил Клуб Димитровград дари климатик на Мария, анонимен дарител даде 500 лв. за Коледа

Изображение 1 от 2

    Чисто нов климатик получи за Коледа 29-годишната Мария Иванова, за която димитровградчани и добри хора от страната дариха средства за електрическа инвалидна количка през последния месец. Дарението е от дамите от Инер Уил Клуб Димитровград, които с жеста си се включиха в кампанията за по-добра подкрепяща среда за младата димитровградчанка и семейството й.

    Климатикът е инверторен, от висок енергиен клас и ще е икономичен за тричленното семейството, което преживява с около 550 лв. на месец. Той бе монтиран в дните преди Коледа, за да могат Мария, майка й и брат й, да посрещнат на топло големия християнски празник. Отделно дамите  от Инер Уил Клуб Димитровград поемат част от разноските за ел.енергия на семейството през най-студените зимни месеци.

    В навечерието на Бъдни вечер, страдащата от вроден синдром Мария Иванова получи и дарение от 500 лв. Средствата са били предоставени на семейството днес от дарител, който пожела анонимност. Въпреки че кампанията приключи, историята на Мария продължава да трогва хората с добри сърца.

    От старта на кампанията за електрическа инвалидна количка до Коледа, събраните средства за Мария са 5 302, 05 лв. Средствата бяха набрани от работещите в детските градини №1, №2, №3 и "Лилия", от родители на детска градина „Звънче”, от ученици от ПМГ „Ив. Вазов” и ОУ „Ал. Константинов, от протестиращи Димитровград и Хасково, от дарителски кутии в хранителните магазини Морени, Сердика и Капри, и във фирма „Елтех” и очен център Верея Optic store. Средства за нея дариха още книжарница „Знание”, Тракийски университет – Ст. Загора, общинските съветници от „Да за Димитровград!” и много частни дарители.

    Еднократна финансова помощ в размер на минимална работна заплата (510 лв.) за електрическа инвалидна количка отпусна и Община Димитровград с решение на Общинския съвет. Със съдействие на омбудсмана Мая Манолова, софийската Медицинска техника инженеринг ООД/Медидом АД дари 800 лв. и достави новата количка.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини