Наш треньор прави световни шампиони без допинг, набляга на силната храна

    Наш треньор прави световни шампиони без допинг, набляга на силната храна. В актива си Валентин Гемеджиев има трима световни и един олимпийски шампион, но досега няма нито един състезател заловен с допинг. Той споделя, че съвременните допинг тестове отчитат вземане на забранени медикаменти няколко години назад. Затова има и отлив от щангите в България. Много млади хора влизат във фитнес-залите, където е контролът е занижен. Към спорта се насочват малцина, опасявайки се от това,  че щангите в България са под лупа.  Тайната на  успеха на Гемеджиев се корени в системата от тренировки и… силната храна.  Отказът от допинг привлича и момичета.

     В момента Валентин Гемеджиев тренира три момчета и три момичета във фитнес-зала в кв.”Възрожденци” в Кърджали. Завърнал се е наскоро от Турция.Там е работил двадесет години и е създал шампиони. Иска да остави зад гърба си шампиони и треньори и в Кърджалийско, като възроди тук славата на щангите. Гемеджиев е получил покана да се завърне в България на погребението на легендарния Наим Сюлейманоглу. Боготвори Иван Абаджиев.

      Валентин Гемеджиев има амбицията още през идващата година да вземе на републиканско два медала при момичетата и да се бори за отличие на европейско. Възлага големи надежди на Айше и Анифе. Момичетата са от Кърджали.Учат в СУ”П.Р.Славейков”. Директорът на училището Милко Багдасаров ги поощрява да тренират щанги и подкрепя треньорът в начинанието.

    Не сме ходили на фитнес. Захванахме се направо с щангите, споделиха за Кърджали бг вести Айше и Анифе. Двете смятат да станат шампионки. Благодарни са на треньор и директор.

       Валентин Гемеджиев споделя, че получава голяма подкрепа от собственици на заведения, които предоставят питателна храна на децата. Той помолил собственикът на комплекс „Меаца” Фахри Идриз да предоставя храна на Айше, която живеела сама с баба си. Искал да засили подготовката. В момента в „Меаца” гледат Айше като свое дете, храната е като в ресторант с пет звезди. Айше е обгрижвана от целия персонал.Хранят я сутрин,обед и вечер.

       Валентин Гемеджиев е убеден,че само с подкрепа на хората в областта щангите ще се възродят и ще печелим медали ,като в славните години на местния клуб „Арда”.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини