Измериха димитровградската Коледна елха, като най-високата в страната

    27.784 метра. Толкова е височината на Коледното дърво в Димитровград, измерена  от геодезическата лазерна ролетка. Засичането беше направено днес публично след възникналия спор за лидерството за най-висока Коледна жива елха между Димитровград и Троян.

    На място в присъствието на граждани, на кмета Иво Димов, тримата му заместници, нотариус и представител на Троянско община, бяха направени  и още две контролни измервания - с дрон, и с помощта на пожарна стълба и обикновена ролетка.

    Данните от трите измервания се оказаха доста близки, а димитровградското Коледно дърво беше признато за най-високото в България.

    Така спорът приключи в навечерието на Новата година и с пожелание следващата да е мирна и благодатна.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      12 0
      16:04, 30 дек 2018
      Ти да видиш!
    • 2
      Къ
      Кънчо
      13 -1
      16:07, 30 дек 2018
      Бре бре бре!Наша гордост.
    • 3
      Пх
      пх
      12 -5
      16:11, 30 дек 2018
      Е и! Като е най-високо в България какво? Ние си го харесваме и без да е било обявено за най-високото! Или да си почеше ЕГОТО някой!!!
    • 4
      Ке
      Кенански тигър Хебър
      1 -8
      19:04, 30 дек 2018
      Голям праз, а най високото дърво въобще е крайбреж... Виж коментара
    • 5
      Га
      Галя
      5 -10
      03:25, 31 дек 2018
      Кмета от как чу че, неговата била по малка от на к... Виж коментара
    • 6
      Не
      Нели
      7 -3
      09:38, 31 дек 2018
      Ох ,като се почне с едни разсъждения- кмета това,кмета онова, егота- мегота....пффф не виждате ,че по улиците хора няма ,вместо да се радвате,че по един или друг начин пополизира замиращия ни град,вие пак на политики и критики го избивате.
    • 7
      То
      Тошо Тошев
      4 -7
      09:57, 31 дек 2018
      Това ли е най-важното, че почнаха да си ги мерят! Видя се акъла на кмета, който е с две дипломи. Едната е купена и пак не му достига нещо. На края на мандата си не разбра кой и какво работи в тази община. Така ли не намери един инжинер да измери и изчисли височината на дървото.., та впрегна пожарната да свърши тази работа. Това е показателен пример, че кмета за щяло и нещяло може да командва МВР. За една прищявка се похарчиха хиляди левове. Освен пожарната, на место присъстваха и хора от антуража на Гочев. Нотариус! Голяма сватба! За какво? Измерете, изчислете и покажете.Работа за 20 минути. Не се мисли в тази държава!
    • 8
      Ма
      Марин
      3 -5
      13:34, 31 дек 2018
      Господин Тошев и на мен точно това ми е в мислите:Кой плаща масрафа? Все пак това разкарване на пожарен автомобил и то два пъти ....................Пожарна безопасност са в структурата на МВР , а пък кмет на малко градче ги кара да мерят една елха....................Без думи!!!!!!
    Последни новини