Агенция „Митници“ с нова структура

Агенция „Митници“ се преструктурира с решение на правителството от днес в Централно митническо управление и пет териториални дирекции, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

В структурата на Централно митническо управление се създават две главни дирекции - Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Главна дирекция „Информационни системи и аналитична дейност“.

Преструктурират се териториалните структури на управление в Агенцията с цел по-добра координация, ръководство и контрол при осъществяване на основните функции и задачи на Агенцията.

Очакванията са, че с промените ще се засили административният капацитет на централно и териториално ниво и ще има по-ефективен митнически контрол, включително в областта на митническите, акцизните и валутните нарушения и престъпления.

Като ефект от реформата се очаква увеличаване на приходите, реализирани от агенцията в резултат на засилените контролни функции, повишаване на качеството на административния капацитет и оптимизиране на вертикалната организационна структура.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини