Българска банда на два континента експлоатирала деца за джебчийство

Престъпна група, организирала трафик на хора и кражби в Испания представи разследване на NOVA. Бандата работи най-малко от година в поне три държави на два континента, уточниха от медията.

Престъпната група е съставена изцяло от българи. Част от жертвите са непълнолетни момичета, продавани от родителите си, за да работят като джебчийки. Според испанските власти начинаещите се купуват за по 20 000 евро, а по-опитните - за 30 000.

Шефът на групата, уличен в трафик на жени за проституция и кражби, е Методи Борисов. Живее в Испания от 17 години. Той осигурява и квартирите, в които живеят крадлите. Апартаментите са окупирани. Те са собственост на банки, тъй като хората, които са искали да ги купят, не са покривали редовно вноските си за лизинг.

Момичетата плащат наем за ползваните квартири. В някои от тях живеят по 20 души, като се редуват - докато половината са на работа, другата половина си почива в съответния апартамент. След това се сменят.

Властите в Испания не знаят какъв процент от "заработеното" остава за българките.

След продължило една година разследване през май 2018 г. испанската полиция задържа 41 българи, 12 от които са непълнолетни. Децата живеят в Испания легално - напуснали са България с безсрочни пълномощни от родителите си. В документите не е посочено име на придружител. Жертвите са от различни градове у нас - Ямбол, Бургас, Велико Търново, Плевен, Перник, Стара Загора.

Припомняме, през юни стана ясно, че българите, принуждавани да просят в Тулуза, са били жертви на зверски издевателства. Те са принуждавани да пият големи количества алкохол, за да са по-лесно манипулируеми.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини