Легализираме вече чужди публични актове в Областна администрация

Легализацията на публични актове от чужбина вече ще става в Областна администрация.

В изпълнение на Закона за ратифициране на конвенцията за премахване на изискването за легализация от днес се предлага нова услуга: заверка- апостил.

Заявленията за апостил се подават в деловодството на Областна администрация Хасково. Таксата за услугата е 15 лева на документ.

Още в първия ден са подадени 10 заявления за заверка- апостил.

До сега тази услуга се извършваше само в МВнР. Приетите промени за децентрализиране на извършването на заверки с апостил на документи, издавани от общинските администрации, облекчават гражданите като им спестяват ползването на посредник за услугата или пътуване до МВнР.

С въвеждането на тази услуга се постига подобряване на административното обслужване и намаляване на административната тежест при извършване на заверки на документи с апостил за гражданите.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Зн
    Знаещ
    11 0
    23:45, 2 яну 2019
    Няма как Областните администрации да удостоверяват издадени в чужбина публични актове!
    Хадково нет или вие изобщо си нямате идея що е то апостил или още по-зле, в администрацията, която ще извършват удостоверяването, си нямат на идея и са ви дали информация, която е абсолютен нон сенс.
    Ще удостоверяват с “апостил” само и единствено, документи издадени от българските кметове и общинските администрации.
    Кви чужди публични актове, кви 5 лева.
  • 2
    Ко
    коментар
    7 0
    10:59, 3 яну 2019
    Моля, поправете си заглавието, горният коментиращ е прав, Обл.Адм. не може да заверява чужди публични актове! Апостил се слага на издадени в България публични актове, не на такива издадени в чужбина.
    • Зн
      знаещ
      5 0
      11:40, 3 яну 2019
      Карай, свиркай си, важното е нещо да се пише, че 100% не отговаря на реалностите, на кой му пука. Тъй гледам е написано и в другата медия - Хасково инфо, което ме навежда на мисълта, че просто инфото от областна е дадено по този начин - демек и те не зная какво ще апостилизират.
      Но и това е нормално, такова ни е нивото на всички администрации. Всеки е заел един пост, но за какво го е заел сам не знае.
  • 3
    Еж
    ЕЖКО- БЕЖКО
    2 -2
    12:11, 3 яну 2019
    Ами то в областната администрация са все наши хора --знаят не знаят това е без значение важное да са наши
Последни новини