За 3-та поредна година Янислав извади кръста на Богоявление в Димитровград

    За трета поредна година 20-годишният Янислав Георгиев извади Христовия кръст от водите на река Марица в Димитровград. Футболистът бе най-бърз по време на ритуала за Йордановден и предните 2 години. Момчето си пожела здраве и щастие през новата 2019 г. Янислав получи от кмета Иво Димов пита, вино и парична награда от 100 лв. от общината, плюс 100 лв. лично от градоначалника, с което паричната награда за младия смелчага стана 200 лева.

    30-тина бяха смелчаците, които се хвърлиха в реката, за да извадят кръста тази година. За всички участници от Общината бе осигурена награда по 20 лв., а анонимен дарител осигури допълнителни 10 лева за всеки, скочил в ледените води на река Марица. Така всеки скочил в реката, получи паричен стимул от 30 лева и подаръци от общината.

    Празнична литургия, отслужена от Архиерейски наместник Георги Тодев и мъжко хоро имаше още на Богоявление в Димитровград. По традиция от църквата "Св.Димитър" тръгна литийно шествие, начело на което бе Духовият оркестър на Димитровград. В шествието се включиха и много димитровградчани, които после наблюдаваха ритуала на брега на река Марица. За присъстващите миряни имаше светена вода, от която желаещите можеха да си вземат за вкъщи.

    Още снимки от празника - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини