Протести във Войводиново заради пребит командос

Масов протест в пловдивското село Войводиново. Снощи стотици негови жители излязоха на шествие заради случай на саморазправа. Полицията едва успя да спре протестиращите, които искаха да стигнат до ромската махала.

На Йордановден след спор на пътя двама младежи нападнали и набили командос от бригада "Специални сили", след като им направил забележка. Военният е настанен в болница в тежко състояние. Хората от Войводиново искат събаряне на незаконните ромски къщи и се заканват да протестират, докато това не се случи.

Напрежението във Войводиново ескалира, ден след като 33-годишният военнослужещ беше брутално пребит. Затова и църквата, пред която се бяха събрали хората, не ги успокои и те тръгнаха към махалата. Полицията обаче им попречи пътя.

Ден по-рано 33-годишният мъж се прибирал от ритуала за Богоявление, когато на пътя се скарал с двама младежи от махалата, които вървели пред колата му. Тогава те го нападнали и пребили. Хората в селото настояват за спокойствие. При протестиращите дойдоха кметовете на селото и на общината. Хората се заканват протестите им да продължат.

Проблемите с жителите на ромската махала не са от вчера и продължават от години. Тази сутрин кметът на Войводиново обясни, че на протестите снощи не се е стигнало до физическа разправа, каквито са били заканите. Протестите продължават и днес, поясни Димитър Тосев.

Кметът на общината обясни, че предстоят проверки за незаконно пребиваващи в ромската махала и незаконно построени къщи. Ако има такива, ще бъде издадена заповед за събарянето им.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    Коледар
    0 -1
    11:22, 8 яну 2019
    Тоя командос нямал ли4 е оръжие бе Аман от полицаи и военни и командоси които носят оръжие само за показ За какво го имате и срещу кого Чакате Плевнелиев да ви поведе към Русия
Последни новини