Хасковският окръжен съд изпрати с почести Господинка Пейчева в пенсия

Съдията от Окръжен съд Хасково Господинка Пейчева, която излиза в пенсия, днес бе изпратена с почести от всички съдии и съдебни служители. Бе й връчено и отличието на Висшия съдебен съвет - „личен почетен знак първа степен – златен“, както и почетния плакет на Окръжен съд-Хасково.

Господинка Пейчева бе осводобена от длъжност поради навършване на 65-годишна възраст от ВСС през декември миналата година. Тогава по предложение на председателя на Окръжния съд Миглена Тянкова й бе присъдено и високото отличие.

Господинка Пейчева има 40 години юридически стаж, като 30 от тях са на длъжност „съдия“ в органите на съдебната власт. Завършила е СУ „Климент Охридски“, специалност „право“. От 1989 година е назначена като съдия в Районен съд – Димитровград, Заемала е последователно длъжността „заместник-председател” и „председател на Районен съд – Хасково, а от 01.02.1996 г. е назначена на длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Хасково. За периода месец януари 2000 г. - 15.07.2009 година е била „заместник - председател“ на Окръжен съд – Хасково. Съдия Господинка Пейчева е с ранг „съдия във ВКС и ВАС“ от 2003 година.

В професионалния си път съдия Пейчева е доказала своя висок професионализъм, организираност и отговорност, като при изпълнение на служебните си задължения винаги се е ръководела от принципите на независимост, безпристрастност, справедливост и прозрачност, пише в прессъобщение от Окръжния съд. В кариерата си като магистрат има значителен принос за повишаване авторитета на съдебната власт, като винаги се е ползвала с уважението на всички свои колеги - съдии, адвокати, прокурори и съдебни служители.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ва
    Василев
    12 -1
    18:33, 8 яну 2019
    Такива като нея са рядкост и с годините ще намаляват все повече за сметка на .....сещата се.Да е жива и здрава.Дано дъщеря й я наследи .Името задължава и тежи.
  • 2
    Ха
    хасковлия
    10 0
    20:46, 8 яну 2019
    Мога да споделя от личния си опит, че Господинка Пейчева е истински професионалист. Без да я познавам, без тя да ме познава, се случи да е съдия на мое дело срещу НАП-Хасково. Беше в далечната 1996 година и бях много притеснен, защото не се чувствах виновен, а данъчните ми съставиха акт за неподадена данъчна декларация. Приложих всички доказателства за невинност, явих се два пъти в съда и спечелих делото срещу НАП-Хасково. Тогава повярвах, че има правосъдие, благодарение на справедливостта на Господинка Пейчева и че истината възтържествува. Цял живот ще я помня тази жена, докато съм жив и ще я благославям! Желая й здраве и много любов!!!
  • 3
    Ор
    Орден
    2 -3
    02:43, 9 яну 2019
    Тази за която се сещам не става за нищо!Жалко,че няма еднакви правила,а само такива за пенсиониране!
Последни новини