Ученици пишат стихове за любовта в общински конкурс

За празника на влюбените - Свети Валентин, ОП Детски и младежки център и Общинският ученически парламент организират общински конкурс за поезия на тема "Усещане за любов".

Конкурсът има за цел да стимулира творческите идеи и мисли на младите хора и да ги провокира в стихотворна реч да споделят отношението си към едно толкова всеобхватно многопластово чувство като любовта.

В конкурса на тема "Усещане за Любов", могат да участват деца и младежи с авторско стихотворение в следните възрастови групи:

- от 12 до 15 години;

- от 16 до 18 години;

- над 18 години.

Всяка творба трябва да съдържа следната информация: трите имена на автора, възраст, учебно заведение и телефон за връзка.

Всеки автор може да участва с до 2 /две/ стихотворения по зададената тема. Творбите трябва да се изпратят на e-mail: opdmc@abv.bg до 05.02.2019г.

Оценяването на конкурсните творби, ще се осъществи от тричленно компетентно жури, състоящо се от поети и писатели.

Награди ще бъдат присъдени във всяка възрастова група за I, II и III място, както и поощрителни такива.

Грамота, сувенир и право на публикация в сборник „Усещане за любов”, ще получи всеки класирал се участник в конкурса. Ще бъдат връчени и награди на Градска библиотека „П. Пенев”, както и награда на Клуба на дейците на културата в Димитровград.

Наградените стихотворения и техните автори ще бъдат обявени в електронните медии и facebook-страницата на ОП ,,Детски и младежки център“.

Организаторите си запазват правото да публикуват всички конкурсни стихотворения.

Официалното награждаване на победителите в конкурса традиционно ще се състои на 14 февруари 2019г. от 15:00ч. пред металното сърце на входа на парк „Марица”. Там наградените автори ще прочетат своите стихотворения.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 0
    14:29, 17 яну 2019
    Ще бъде хубаво да публикувате някои от стиховете. Искам да се уверя,че учениците не мислят за любовта като чалгаджии,които искат да ги "правят мокри" или ще ги "изкъртят"
Последни новини