Нов асфалт за улица в кв. Черноконево, поставиха светлоотразители по пътя до там

Изображение 1 от 4

    През тази година в бюджета на Общината са заложени 200 000 лева за полагане на асфалт по улица „Райко Даскалов“ в кв. Черноконево. Улицата е дълга около километър и половина, като част от нея е асфалтирана преди няколко години и сега се предвижда да се продължи с още 700 метра нов асфалт.

    Улицата е по протежението на целия квартал, успоредно на река Марица, а местните жители имат закачка - "И внимавай да не стигнеш до края на ул.„Райко Даскалов“, защото в единия край на улицата е гробищния парк на квартала. Нереновирания участък от улицата, който ще бъде асфалтиран, е в много лошо състояние с големи дупки и почти без спомен от асфалтова настилка.

    Друга новост за квартала е, че по пътя между кв. Вулкан и кв. Черноконево са монтирани от скоро сетлоотразителни колчета, които имат за цел да дават ориентир на шофьорите в този участък за рамките на уличното платно при лоши метеорологични условия.

    И тук пътната настилка е в много лошо състояние, липсва и маркировка по платното, което при по-гъста мъгла вдига адреналина на шофьорите, които губят представа за границите на платното и кога могат да излезнат от него и да попаднат в банкета или в насрещното.

    Добрата новина е, че през тази година този път ще бъде изцяло ремонтиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., като попада в цялостната рехабилитация на пътя Чирпан – Симеоновград. Ремонтът на пътя Чирпан – Симеоновград се извършва от трима различни изпълнители.

    „Другите две фирми напредват изключително много. В посока на селата Брод и Злато поле основата е вече положена. При нас се забавиха. Поне 15 пъти съм се срещал с представители на фирмата, която работи по участъка, за да ги карам да започнат още наесен. Настоявах работата да започне активно от кварталите, когато времето още позволяваше. Но не започнаха, защото имаха ангажименти, свързани с довършителни дейности по пътя Димитровград – Хасково, околовръстното на Хасково и участъка в посока Кърджали. Последно увериха, че когато времето позволи, вероятно от началото на март, ще стъпят здраво и за няколко месеца ще приключат до определения срок, който е месец юли”, заяви кметът по време на общественното обсъждане на бюджет 2019 на община Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини