375 хил.лв.в хазната от търгове на данъчните в Хасково

Активи за 375 хиляди лева  са продали през миналата 2018 година публичните изпълнители от офиса на НАП в Хасково.

Най-големи по размер приходи за бюджета са  от продажбите на недвижимо имущество – 298 хил. лв.. Сред успешно продадените такива има магазини в София и Димитровград, офиси и складове в Пловдив, апартамент в Хасково и къща в ивайловградското село Железари.

На търгове са разпродадени и леки и товарни автомобили, и движими вещи.

До разпродажбите на движимо и недвижимо имушество се стига, след като са изчерпани всички възможности за събиране на дължимите налози, напомнят от  офиса на НАП в Хасково.

Данъчните обръщат внимание, при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се свързват своевременно с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“, за да не се стига до налагане на мерки за принудително събиране на неплатени задължения.

Мерки за принудително събиране на публични дългове към бюджета са запор на заплата, запор на банкова сметка, запор и продажба на активи, собственост на задълженото лице. Това могат да бъдат търговски сгради и офиси, жилища, земи, превозни средства, производствена техника, машини и съоръжения. С приходите от продажбите изцяло или частично се погасяват задълженията на собствениците, уточняват от НАП.

От Агенцията за приходите напомнят, че при наличие на неплатени задължения към бюджета, лицата нямат право на данъчни облекчения и отстъпки при декларирането и плащането на текущи данъци.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аб
    АБВ
    0 0
    22:32, 14 яну 2019
    има ли някакъв сайт за тези търгове ?
Последни новини