„Този път ще гласувам“ – инициатива на ПМГ „Иван Вазов“, училище-посланик на ЕП

    Младши посланици на Европейския парламент от ПМГ „Иван Вазов“ организираха днес инициатива  Платформата на Европейския парламент „Този път аз ще гласувам“. Занятието се проведе на 2-рия етаж на гимназията, където бе организиран информационен център, посветен на ЕС.

    Младежите представиха причините и ползите от това да пуснеш своя глас в евро-изборите, които ще се състоят прeз месец май тази година. Призоваха своите съученици, навършили 18 години, също да гласуват и да бъдат хора, които да градят своята съдба.

    По проекта за училище-посланик на Европейския парламент са включени 40 български училища, като само 3 са в Хасковска област. Освен ПМГ „Иван Вазов“, другите 2 училища от областта са ПГ по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ – Хасково и СУ „Д-р Петър Берон“ – Свиленград.

    Организаторите отправиха предизвикателство към събралите се младежи с импровизирано гласуване на тема за каква ценност ще дадат своя своя глас. Директорката на училището, Илияна Славова, даде своя глас за евро програмата „Еразъм+“, която е програмата на ЕС за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа. Програмата е с бюджет от 14, 7 милиарда евро и дава възможност на над 4 милиона европейци да учат, да проведат стаж, да натрупат опит и да работят като доброволци в чужбина, като много български младежи са финасирани по нея. Учениците на гимназията пуснаха своите гласове за „зелена България“, за „чист въздух“, „личностна свобода“ и др.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини