ДГ „Райна Княгиня“ отпразнува 163 години от рождението на патрона си

    На днешния ден,18 януари, в детска градина „Райна Княгиня“ честваха 163 годишнината от рождението на Райна Попгеоргиева. Празненството на малчуганите започна с встъпително слово на директорката Надежда Андреевска.

    „Навършват се 163 години от рождението на Райна Попгеоргиева, младата панагюрска учителка, която създаде не само знаме, а и символ на копнежи за свобода на цял един народ. Знаме, под което нашите деди безстрашно са проливали кръвта си, за да ни има нас, за да я има България."

    Малките деца пяха и танцуваха под звуците на патриотични песни, а най-големите от тях изнесоха рецитал от слова за историята и любовта към родината. Под съпровода на народна и съвременна музика, по-голямата част от малчуганите танцуваха  под хореографията на своите възпитатели. С искрена радост и детско притеснение възпитаниците на детската градина създадоха страхотно настроение на другарчетата си и персонала на градината.

    В детската градина има 148 деца, разделни в 6 групи, като през тази година оттам ще заминат една група дечица, които ще продължат своя път в 1-ви клас. Една група ще бъде и приемът в градината за 2019 година.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини