Как да имате щастлив брак след появата на бебето?

Никой не ти казва, че може да не ти е много весело, след като родиш. Ненаспалото се, несресано и некъпано създание, в което може да се превърнеш, не е така отдадено на половинката си, както е било досега. Какво да правим?

Бебе вкъщи?

Идиличната картина на гукащо бебе и щастливо семейство е това, което всеки си представя, когато реши да има дете. Но в 21-ви век детето е един от най-сериозните стресове, през които може да преминете с половинката си. От една страна майката се сдобива с човешко същество, на което се очаква да обръща цялото внимание на света, от друга страна това води да загърбването на мъжа.

Следродилна депресия на мъжа

Мъжът е повече от неподготвен за това, което го очаква. Много е възможно дори да вижда в детето „Пришълецът“. За беда, след като се сдобие с бебе, майката е склонна да завземе цялата територия, избутвайки мъжа. Така не се прави! Когато мъжът се прибере от работа, той има същите очаквания, както преди бебето – да яде, спокойствие, да го прегърнете и т.н. Но често забравяме това, което ни е събрало.

А мъжът, излизайки от вкъщи, се натъква на сресани, спретнати, хубави жени, които той вижда…и е възможно да хареса. Но на негово място и ние няма да искаме да се прибираме при уморено, мрънкащо създание, което само чака да се приберем, за да ни стовари ревящо бебе.

Семейна идилия

Идиличната семейна картина е да правите нещата, които правите заедно, като просто вкарате бебето в тази схема. Да е част от пейзажа, не да е вкарано в другата стая. То пак може да плаче, но пък може да си го прехвърляте. Важното е да има подялба на задължения и уют и да сте наясно, че времето ви „заедно“ трябва и може да включва бебето. Ако у дома те чака усмивка, която в последствие се умножи по 2, вече имаш идея, смисъл и причина да се прибираш усмихнат.

Човекът, с който си

Когато остарееш, започнеш да правиш трудно ежедневните неща, няма да ти помага синът ти или дъщеря ти, а човекът който е до теб – твоята подкрепа и опора. В момента вие градите бъдеще и взаимоотношенията са важни, уважавайте човека до вас, нещата които прави. Отделете време, за да направите нещо заедно, нещо любимо. Идете на кино, оставете го на приятелка, нищо страшно няма да се случи. Дори и половин час може да отделите, за да сте само двамата, стига да имате желание.

Ако бебето спи при вас, то трябва да е от страната на майката. Отношенията се пазят от двамата възрастни, не от децата – те са егоисти по подразбиране.

Ако мъжът „поглежда“ извън семейното гнездо, то се случва след второто дете, защото знае какво го очаква.

Ако усетите, че нещо във връзката ви не е наред, може да потърсите професионална помощ и някой да ви помогне да сглобите вашия пъзел. Важно е да действате логично, а не емоционално.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини