"Модерното и опасното днес" дискутират на Национална младежка среща тийнейджъри в Димитровград

От 22 до 24 февруари 2019г. в зала „Гроссето“ на Община Димитровград ще се проведе Национална младежка среща, която се осъществява по програма "Димитровград на младите“, информират от ОП "Детски и младежки център".

Проектът се нарича ,,Модерното и опасното днес“ и представлява организиране и провеждане на Национална младежка среща. Той е насочен изцяло към групата на тийнейджърите, а общата стойност на проекта е 1650лв.В него ще вземат участие около 30 младежи, 15 младежки работници от цялата страна, както и около 28 членове на местния Общински ученически парламент в Димитровград. Участниците ще са представители на младежки парламенти, младежи съвети и други различни младежки организации от цяла България.

Те ще се информират по теми от съвремието, които ги вълнуват и са част от тяхното ежедневие, като им бъдат изнесени лекции от поканени специалисти и след това всички участници заедно ще дискутират актуалните „модерни и опасни“ тенденции в днешно време.

Основната цел на проекта е да подпомогне младежката информираност и да постави основни познания у тийнейджърите и младите хора по актуални за тях теми.
Темите, които ще бъдат промотирани на младежкия форум, са предложени от общински ученически парламент и са следните:

"Що е дизайнерска дрога?"
"Вредното влияние на алкохола върху организма на тийнейджъра"
"Как безопасно да бъдат използвани Интернет и социалните мрежи?"
"Вредата от ранната намеса на пластичния хирург"
"Важно ли е да имаш татус днес?"
"Фитнесът и хранителните добавки"


Всеки от участниците ще има възможност да задава своите въпроси към професионалисти по темите, да изрази мнението си по всяка тема и да защити своята позиция или теза в ролеви игри и дебати. Основни организатори на Националната младежката среща ще бъдат членовете на Общински ученически парламент Димитровград.

Като резултат от проекта се очаква да се подобри комуникацията между младежи от цяла България, както и да се подобри информираността сред младите в невероятната атмосфера на "Градът приятел на детето" - Димитровград. С осъществяването на дейностите ще се популяризира нашият красив град сред подрастващите от цялата страна, както и известни и доказани личности от него, които ще влязат в ролята на лектори в проекта.
Ръководител на проекта  e Ивелина Тонева - Ръководител на Общински ученически парламент – Димитровград, координатор на проекта  - Деница Макьова - Ръководител ,,Младежки дейности и програми“ в ОП „ДМЦ“, организатори са Общински ученически парламент – Димитровград, Мерилин-Георгия Фералиева- основен организатор, Симона Андонова-PR на младежкия форум, Диляра Мурадова – арт оформление, Недялко Георгиев – отговорник логистика, Людмил Георгиев – отговорник логистика, технически сътрудник - Милена Атанасова - Отговорник ,,Спомагателни дейности“ в ОП „ДМЦ“.
Доброволци към проекта са съученици на членовете на ОУП и деца от другите школи в ОП „ДМЦ“ – те ще помагат за логистиката, настаняването и съпровождане на младежите-гости до залите и местата за дейности.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини