Откриват нов завод край Димитровград

Нов завод за осветителни тела за автоиндустрията се открива официално на 23 януари в община Димитровград.

Заводът на Varroc Lighting Systems ще бъде официално открит на 23 януари от 11.00 часа.

На официалното събитие и символичното рязане на лента ще присъстват Фил Кънингам – старши вицепрезидент „Стратегия, сливания и придобивания“, Серкан Куруглу – генерален мениджър и ръководител на бизнеса за Турция и България и Иво Димов – кмет на Димитровград.

Турската компания Sa-ba Automotive, която първоначално започна изграждането на завода за автомобилно осветление край Димитровград в началото на 2017 г., има нов собственик. Купувач е базираната в Плимът, САЩ, Varroc Lighting Systems, която е част от индийската група Varroc. Със сделката компанията придобива производствата на Sa-ba в Турция и България.

Според официалното съобщение с придобиването Varroc Lighting печели капацитет от 10 хил. кв.м. производствен и технологичен център близо Истанбул, както и 20 хил. кв.м. площ в завода край Димитровград.

Заводът край Димитровград се очаква да осигури 350 нови работни места за общината и региона, а инвестицията е в размер на 8 млн. евро.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Is
    Istinata
    28 -16
    11:26, 18 яну 2019
    БРАВО Кметът, който доказа, че ако искаш- можеш да дадеш всичко от себе си за своя град. Показа, че да обичаш града си не е достатъчно. Трябва да му се отдадеш. Изисква най-доброто, когато става дума за родния Димитровград. Той спечели доверието на международните инвеститори и ги убеди, че именно Димитровград е най-доброто място за бизнес и инвестиции. Кандидатът на ГЕРБ, човекът, който спечели обичта и уважението на своите съграждани, модерният кмет и кметът- строител на Димитровград”
    • Ti
      Titi
      15 -16
      11:39, 18 яну 2019

      Малииии..... това слово от кой конгрес на БКП е? То бива хвалевствия ама чак толкова ми идва в повече :)

    • Кр
      красю от сот.
      3 -2
      18:49, 18 яну 2019
      ялъъ ялъъ-мазен та мазен.
  • 2
    Is
    Istinata
    13 -8
    11:34, 18 яну 2019
    ТОВА СА НЕГОВИ ДУМИ ПРЕДИ ГОДИНИ ИЗВАДКА ЧОВЕКЪТ ПРАВИ А НЕ КАТО НАШИТЕ ХАСКОВСКИ М...ли...........- Горд съм, че успяхме да спечелим доверието на големи международни компании, които са готови да инвестират в нашата община и да открият хиляди работни места в следващите месеци. Искам младите хора да остават в Димитровград, искам да отглеждат децата си тук, искам нашият град да става все по-красив. Това, разбира се, може да стане с този екип- хората, които са до мен. Сплав между млади, образовани, амбициозни и хора, които са натрупали необходимия опит. Вярвам, че с помощта на правителството, заедно, можем да направим града ни по-красив, по-добър, по-уютен.
  • 3
    До
    До истината
    5 -5
    20:47, 18 яну 2019
    Истината е друга , по уютен за него и булеварда пред него.
  • 4
    Ге
    Георги
    2 -1
    20:56, 18 яну 2019
    Vanchev предложи ти !
  • 5
    Аз
    аз
    7 -6
    00:43, 20 яну 2019
    Първият писал коментар Istinata , то бива подмазване ама чак толкова! Що направо не предложихте в коментара си и на кмета ви един паметник пред завода!!!
  • 6
    За
    Защитник
    6 -5
    20:56, 20 яну 2019
    За постиженията на инвестициите за новият завод и всички други заводи , главни булеварди , улици , паркове за въздуха който дишаме има заслуга кмета Иво Димов и неговата партия ГЕРБ. Гласувайте отново !
  • 7
    Жо
    жоро
    5 -5
    05:03, 22 яну 2019
    връщам се всяка година да карам почивката си в българия. нали казват, че отстрани се вижда и преценява по-добре. димитровград става все по-хубав за живеене. знам, че е трудно за много хора сега. но демокрация и капитализъм се градят бавно. хора, този човек - кметът - е свестен и способен. аз го виждам. не позволявайте на боклуците-крадци и руски подлоги от бсп да ви излъжат за пореден път. мислете добре!
    • Жи
      Живка
      1 0
      15:26, 23 яну 2019
      Жоро , ти явно много цениш България щом я пишеш с малка буква!!! Та като гост, от време на време, моля те НЕ оценявай!!! Какво знаеш ти за трудния живот тук , че да ми пишеш за руски подлоги и да аплодираш кмета. Тук пристигат едни измислени инвеститори , даващи колосалните 650 лв заплата бруто . Наказват те ако ползваш болнични или пък ходиш до тоалетната по-често и т.н.
  • 8
    Га
    Гаргамел
    8 -2
    15:11, 22 яну 2019
    Тъй ,тъй .Браво на кмета.Успя да излъже чуждите фирми с това колко хора има и как без проблеми ще си наберат работниците.За това сега Ядзаки возят хора от над 100 км ,докараха 400 румънеца и 100 поляка.Защото в Димитровград 90 % от тези ,които търсят работа са неграмотни и мързеливи.Но пък иначе искат претенции за големи заплати. Новия завод също не ми е ясно от къде ще намерят 350 човека .Така ,че както ги откриват ,така и след година две отчаяните чужденци ще ги закрият и преместят в Турция. Между другото гербаджиите в Хасково пък броят същите заводи за техни заслуги.А и те са на 2 км от Хасково и на 10 км от Димитровград
Последни новини