Спас Гърневски: БСП и президентът се опитват да подменят законно избрано правителство

БСП и президентът се опитват да прикрият акция срещу демократичния процес в страната с опит да бъде подменено законно избрано правителство, което има конкретна програма за изпълнение, която най-вече дава видими резултати, коментира пред NOVA депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Той обясни, че който иска да управлява, трябва да предложи високо компетентни, образовани и почтени хора. "Това е видно от управлението на ГЕРБ в големите градове, където живеят интелигентни хора и те преизбират тези власти, защото видимо там, където се създават конкретните условия за бизнес и развитие, резултатите са налице".

"Там, където навремето им се предлагаха магистрали, които те критикуваха, казваха, че не ядат асфалт - там изоставането е видимо. България ще стане нормализирана европейска държава, когато във всички области приемат това, което създадоха София, Пловдив и Варна", добави Гърневски.

За критиките на президента, че българската демокрация губи позиции и свободата на словото е обект на преследване, депутатът от ГЕРБ допълни, че "речта на г-жа Нинова по време на Конгреса и вчерашната реч на президента са недвусмислени - грубо посегателство върху разделението на властите в страната".

"И от трибуната на НС беше направен невероятен натиск срещу независимата съдебна власт, прокуратура, следствие. Президентът вчера също си позволи да препоръчва на прокуратурата къде да ходи и какво да прави", коментира Спас Гърневски.

България има нужда от силна лява алтернатива, а дали БСП може да бъде единствената такава, ще видим, но на този етап е. Президентът не е заявил, че ще създава политически проект, коментира депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

"Президентът, описвайки какво не е наред в страната ни и какво би трябвало да бъде, по-скоро би подкрепил политическа алтернатива, която да промени това. БСП се разпознава като част от такава алтернатива. Не казвам, че говори за БСП, но не смятам, че това е елемент на конфронтиране с БСП", обясни той.

Според него, "в този вакуум, който се създава в момента, нарастващият брой на хора, които декларират , че не са решили за кого да гласуват, възможно е да се появи нов проект, който, ако е близък до идеите, които споделя президентът, а те не се различават толкова много от това, за което ние се борим и визията, която приехме, да, това би било една по-голяма силна алтернатива, която е нормално президентът да подкрепи".

"Президентът не е заявил, че той ще създава политически проект, както се опитват някои да вменяват, а формалната подкрепа. Така, както не харесва това, което прави ГЕРБ, нищо не пречи да хареса това, което една или друга партия предлага", добави той.

"Президентът в своята реч вчера описа много обективно ситуацията в страната. Нараства усещането, че има нужда от промяна в страната", коментира Кристиян Вигенин.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    Зарзаватчията
    3 -1
    15:43, 29 яну 2019
    Абе тоя Гърневски много се е охранил ами той прилича на коледно прасе--гербаджийско прасе Колко партии смени тоа хамсалак един дявол знае
Последни новини