Задържани 2-ма „АЛО“ измамници за 17 удара в Димитровград и Хасково

Телефонните измами са се увеличили двойно през 2018 г. в сравнение с изминалата, въпреки проведените превантивни мерки. Това съобщи директорът на МВР в Хасково старши комисар Ангел Цанков по време на брифинг за отчет на дейността на органите на реда.

Той поясни, че са били задържани двама хасковлии, които, според разследващите, са били „мулета“  в осъществяване на престъпленията. Те са заподозрени за съпричасност към 17 измами, станали през второто шестмесечие на миналата година – 6 случая в Димитровград и 11 в Хасково. След изтичане на 24-часовото им задържане са били освободени с мерки от прокуратурата.

„Те са взимали парите от жертвите и са ги предавали на самите извършители“, уточни Цанков. Той поясни, че мъжете са направили самопризнания, иззети са пари, събират се доказателства, гледани са записи. „Съвместно с прокуратурата работим по доказване на тези 17 случая“, каза още полицейският шеф.

Равносметката показва, че през 2018 г. общият брой на регистрираните престъпления в Хасковска област е намалял с 249. През миналата година броят им е 3080, а през 2017 г. са били 3329.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Не
    неефективно
    7 0
    09:03, 30 яну 2019
    Въпреки проведените превантивни мерки, измамите са се увеличили двойно??? И какво е превантивното тогава? Дали сте наясно, господа полицаи, с думичката превантивно???
    Превенцията (на латински: praeventio – изпреварвам, предупреждавам; на английски: prevention) е термин от пеналистиката, с който се означават предварителните правоохранителни мерки насочени към предотвратяване извършването на престъпления и други правонарушения.[1] насочена е към предотвратяване извършването на престъпления .
    Поне не изтъквайте, че има превантивни действия. Смешни сте!
  • 2
    Ми
    Мина
    0 0
    19:42, 31 яну 2019
    Абе тези пенсионери нямат ли деца,внуци,които да говорят с тях и да им обяснят какво да правят в такъв случай.Лоша работа,прибраха мулетата, сега на кого ще хвърлят скътаните парички.
Последни новини