Кметът награди републиканска шампионка по борба

Изображение 1 от 3

    Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис награди днес с Грамота за постигнати високи професионални успехи в областта на спорта и издигане престижа на община Кърджали и парична награда републиканската шампионка по борба Айча Сунай Халибрям. Айча е ученичка в 10 клас в Езиковата гимназия „Христо Ботев“ . Тренира от 2 месеца в Сдружение „Спортен клуб по борба – Кърджали“ и спечели първо място в категория до 70 кг. на  Държавното лично първенство по борба за момичета и кадетки, състояло се в Горна Оряховица. Обявена е за най-технична състезателка и е първата златна медалистка на Кърджали при момичетата.

    Треньорът Аталай Сюлеман връчи на инж.Азис грамота за принос в развитието на спорта на  територията на общината с  благодарност на „най-добрия кмет на Кърджали“ от името на президента на Сдружение „Спортен клуб по борба – Кърджали“.

    Айча сподели, че целта й е да спечели втора републиканска титла на шампионата през април и след това да бъде включена в състава на националния отбор за участие в европейското първенство през юни.

    Инж.Азис й пожела да има високи цели и да следва мечтите си.Благодари й от името на общинското ръководство, че е направила така, че името на Кърджали да се чува с добри новини и й пожела сбъдване на мечтите й – втора републиканска титла и включване в националния отбор. Кметът увери, че общината ще подкрепи начинанията й в спорта с всякакви средства.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини