Официално от ABC: За първи път от 30 години наградите Оскар ще са без водещ

Куп холивудски звезди ще се качат на сцената на церемонията по връчването на най-престижните награди в света на киното. В списъка, публикуван на сайта на Академията за кинематографично изкуство и наука, присъстват КрисЕванс, Дженифър Лопес, Акуафина, Даниел Крейг, Тина Фей, Упи Голдбърг, Бри Ларсън, Ейми Поулър, Мая Рудолф, Амандла Стенбърг, Шарлийз Терон, Теса Томпсън, Констанс У.

Междувременно ръководителката на „ABC Entertainment“ Кери Бърк съобщи, че церемонията по връчването на наградите Оскар за пръв път от 30 години насам, ще премине без участието на главен водещ.

"Това е най-добрият начин времетраенето на церемонията да бъде сведено до три часа", заяви Кери Бърк. Така ще бъде спазено миналогодишното обещание на американската киноакадемия спектакълът по награждаването да не бъде прекалено дълъг.

Въпросът кой да води церемонията възникна с цялата си острота, след като в началото на декември миналата година комедийният актьор Кевин Харт се отказа от амплоато. Той бе обвинен в хомофобия за стари свои туитове и реши да се откаже от поверената му роля на водещ.
 
Последния път, когато наградите Оскар бяха връчвани без участието на водещ, беше през 1989 година, когато вместо встъпителния монолог беше показан 11-минутен музикален филмов сюжет.

През 1958 година е имало цели четирима водещи, а през 1987 - трима. Тазгодишната церемония ще се проведе на 24 февруари в Лос Анджелис.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини