Започна ремонт на тротоара на ул. „Гоце Делчев“ след обещание на кмета Иво Димов

Изображение 1 от 5

    В момента текат ремонтни дейности по възстановяване на тротоарната настилка по улица „Гоце Делчев“ в Димитровград, която е дълга около 700 м. Вероятно на този етап няма да бъдат ремонтирани цялостно двата тротоара, сподели Тихомир Гочев от ОП Благоустрояване, но се работи в началото на южния пешеходен път.

    Темата бе повдигната по време на обсъждането на бюджета за 2019 година на Общината, провело се на 10-ти януари тази година, от Христо Колев, който сподели, че кметът Иво Димов е дал обещание през 2014 година да се предприемат действия за ремонирането на тротоара. По думите на г-н Колев, тротоарите са негодни за използване, защото плочките, поставени преди повече от 50 години, са надигнати от корените на дърветата. Допълни още, че улицата е с интензивен трафик, и по нея се принуждават да се движат майки с колички, възрастни хора и деца, което създава предпоставка за ПТП-та и отнемане на човешки животи.

    На повдигнатия въпрос по време на обсъждането на бюджета, кметът на Общината заяви, че е наясно със състоянието на тротоара и че в такова окаяно състояние са два пешеходни тротоара в Димитровград – на споменатата улица „Гоце Делчев“ и на улица „Първи Май“ от южния край на жп-линията, пресичаща града. Няма предвидени целенасочени средства за тези улици и това е въпрос на приоритети на администрацията, защото има и доста по-наболели места, на които ОП Благоустрояване работи с приоритет. Такива са например ремонтираните тротоари на ул. „Н.Й.Вапцаров“, защото е имало обратен наклон към блоковете и те са били с напукани мазилки и основи. Димов заяви, че ОП Благоустрояване не е спряло да работи и се надява в скоро време да може да се започнат ремонти в най-скоро бъдеще.

    В момента се извършват, ремонтни дейности и по тротоара на ул. „Първи Май“, който също е в много лошо състояние и не е ремонтиран от дълги години.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Az
      az
      2 0
      07:33, 8 фев 2019
      От 1973 година живея на Първи май и не помня да е правен ремонт на тротоара-да не говорим за улицата която е пълен ЛЕШ
      • Ti
        Titi
        1 -1
        10:56, 8 фев 2019

        Улицата си е страхотна за 50 годишна ;) сега ако сложат асфалт ще има дупки след 1-2 години, по добре така!

    • 2
      Az
      az
      1 0
      23:14, 8 фев 2019
      До Ti-ами дано да ти се отдаде да минеш с автомобил и тогава ще видиш за какво става въпрос
    Последни новини