Хелениус е отказал да се бие с Кубрат Пулев

Бившият европейски шампион в тежка категория Роберт Хелениус е отказал да се бие с Кубрат Пулев, обяви българинът в своя профил във "Фейсбук". Възможността за мач помежду им се появи в средата на януари, като тогава щабовете на боксьорите влязоха в преговори.

В крайна сметка Хелениус, който притежава шведски и финландски паспорт, е отказал. От щаба на Пулев са предложили мачът да бъде на 23 март в Лос Анджелис.

"Въпреки претенциите от щаба на Хелениус да няма реванш след изхода на двубоя, които също бяха уважени, след дълго обмисляне от щаба му отклониха предложението", написа Пулев.

Хелениус има 30 мача на професионалния ринг, в които 35-годишният боксьор е постигнал 28 победи (17 с нокаут). Пулев има 27 срещи, в които постигна 26 победи (13 с нокаут). Българинът не се е бил от 27 октомври, когато победи по точки Хюи Фюри в мач за определяне на официален претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF).

"Кубрат продължава усилена подготовка на Белмекен и очаква името на новия си съперник за боксовата гала на 23 март в 18-хилядната зала "Форум" в Лос Анджелис. На нея ще участва и Тервел Пулев, който отпреди Нова година тренира в Лас Вегас", допълниха от щаба на българина.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини