Община Момчилград поднови изкърпването на дупките


Община Момчилград поднови изкърпването на дупките по улиците и пътища. По нареждане на кмета Сунай Хасан започна и изкърпването на по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа. През последните дни бяха изкърпени дупките от изхода на Момчилград до с. Сушево, включително и тези на моста край селото. Участъкът е част от републиканската пътна мрежа и поддръжката е ангажимент на държавата.
"Няма как да влизаме в ролята на викащите неволята, затова решихме да изкърпим по-големите дупки, които създават предпоставки за произшествия", заяви кметът на общината Сунай Хасан. За последните месеци са изкърпени около 3 600 квадратни метра дупки. От тях около 3 000 са по общинската пътна мрежа, а 600 по републиканската.
Това е втори случай, в който община Момчилград предприема действия по ремонт на държавен път. През миналата година по настояване на момчилградския кмет правителството отпусна средства за ремонт на пътя от Момчилград до Нановица, който от години е в окаяно състояние. Парите от държавата обаче стигнаха само за част от 17-километровия участък и се наложи общината да продължи с изкърпването.
Това съобщиха от Пресслужбата на Община Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини