Туризмът в Хасково на оглед на „Ваканция и СПА Експо 2019“

Туристическите забележителности на Хасково ще бъдат представени на най-големия тематичен форум у нас „Ваканция и СПА Експо 2019“ през тази седмица.

Туристическият информационен център ще участва на борсата в Експо център от 14 до 16 февруари. Целта е да се популяризира потенциалът на общината. Не на последно място обаче това участие цели и създаването на нови контакти с представители на туристическия бранш и обмяната на опит с колеги от други общини, обявиха от Центъра.

Следвайки идеята за съвместно представяне на регионалния туристически продукт в областта, и тази година общините Хасково, Свиленград, Ивайловград и Минерални бани, ще разположат изложбените си щандове заедно, върху обща площ от 36 кв.метра. Идеята е за презентация на многообразното и богато културно наследство в съчетание с уникалните лечебни минерални извори, с красотата на Източни Родопи и с възможността за дегустация на хубави вина от утвърдени местни сортове грозде.

И тази година всяка една от общините е предвидила нещо ново и интересно, с което да изненада и привлече вниманието на посетителите. Община Хасково например ще се представи с нова, специално изработена за изложението рекламна брошура, в която наред с представянето на туристическите обекти и събития, е включена и информация за местата за настаняване и заведенията за хранене в областния град.

За пръв път на това изложение ще бъде представена и картата-пътеводител „Опознай Родния край – Хасково“, в която са включени 55 обекта от областта.

През дните на „Ваканция 2019“, общините от Хасковска област ще имат възможност да поканят представители на туристическия бизнес за участие в друг техен проект- опознавателен инфо-тур за туроператори и блогъри, който се предвижда през април. Партньор в инициативата е и община Кърджали.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини