Русия се изключва от интернет за едно денонощие

Русия ще се изключи от интернет за едно денонощие като част от планиран тест, съобщава специализираният новинарски сайт за бизнес технологии ZDNet, позовавайки се на руската медия РБК.

Планираното от руските власти и големите интернет доставчици изолиране страната от интернет е част от експеримент. Неговата цел е да се събере информация и да предостави обратна връзка и промени в законопроект, внесен в руския парламент през декември 2018 г.

Законопроектът задължава руските интернет доставчици да гарантират независимостта на руското интернет пространство (Руснет) в случай на чужда агресия, която би довела до спиране на интернет в Русия.

В допълнение руските телекомуникационни фирми ще трябва да поставят „технически средства“ за промяна на целия руски интернет трафик до точки за обмен, одобрени или управлявани от Федерална служба за надзор в сферата на съобщенията.

Службата ще инспектира трафика за блокиране на забранено съдържание и да е сигурно, че трафикът между руските потребители ще остане в страната, както и че няма да преминава през сървъри в чужбина, където може да бъде прихванат от други държави.

Не се съобщава на коя дата ще се проведе тестът, но се предполага, че ще бъде преди 1 април, тъй като това е крайният срок за внасяне на поправки в законопроекта, известен като Национална програма за цифрова икономика.

През 2017 г. руски официални представители съобщиха, че планират 95% от целия интернет трафик да е на местно ниво до 2020 г.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    На
    най добре
    6 -5
    15:10, 11 фев 2019

    Най добре Русия изобщо да се изолира от интернет, да се изолира от света, да си живеят там сам самички и тва е.Предлагам също така да се изолират и от всички български формации и да преустановят контакти с тях - БСП, ДПС, Атака, Патриотите, (знам ли, може би и Герб) и сигурно още други за които не се сещам.Така и ние ще можем да дезинфикцираме.Аман от Русия!

  • 2
    Ро
    Рокерче
    1 -2
    18:07, 11 фев 2019
    Аз напълно подкрепям руснаците а моето мнение има значение вижте за какви работи се мисли при тях некст левел шит а тука се чудят как да спрат магистралата да пропада :Д
  • 3
    Ди
    Димитровградчанин
    2 -2
    18:36, 11 фев 2019
    Ами газ и ядрено гориво отде ще вземеш бе умния за да си топлиш дирника?
  • 4
    Аз
    Аз
    1 -4
    20:30, 11 фев 2019
    България е подлога на Америка и Европа а Русия си е Русия и може да си прави квото си иска
  • 5
    Пе
    Пешо
    0 0
    05:08, 12 фев 2019
    Ами щатите и те ли да се изолират?
Последни новини