Раковски повали ЦСКА след петгеймов трилър за Купата

    Волейболистките на Раковски (Димитровград) надиграха като домакини ЦСКА след оспорвана и драматична битка с 3:2 (25:16, 25:18 , 15: 25, 23:25, 16:14 ) в първия мач между двата тима, от четвъртфиналите в турнира за Купата на България, който се игра в димитровградската зала „Младост“.

    Така димитровградчанки се наложиха пред своя публика в най-интересния сблъсък от предварителния етап и дадоха заявка за участие във финалната четворка на турнира. Реваншът е на 27 февруари в столичната зала „Васил Симов".

    Двубоят продължи повече от два часа игра, като предложи много емоции и напрегнати моменти на публиката.В първата част равностойност имаше само до средата на гейма, след което димитровградчанки отбелязаха пет поредни точки и поведоха с 20:15. Това бе решителен момент и те спечелиха първата част. Успехът им даде още по-голяма увереност и във втората част, след добър начален удар, домакините започнаха с 4:0 в своя полза. До края на гейма те диктуваха играта, не позволиха противодействие и поведоха с 2:0.

    Армейките обаче показаха, че не се отказват толкова лесно и ще се борят докрай в мача. В третата част на свой ред те намериха верния ритъм и поведоха със 7:4 и 16:11. Въпреки всички опити на домакините да стопят разликата, това не им се отдаде и гостенките надделяха, като спечелиха гейма и се върнаха в играта.

    Четвъртата част бе много оспорвана, като резултатът вървеше точка за точка до равенството 15:15. В този момент димитровградчанки пробиха посрещането на „червените“, реализираха три последователни точки и се откъснаха с 18:15. Те продължиха да водят до 23:21, след което отстъпиха фронта. ЦСКА отбеляза четири последователни точки и преклони домакините, като спечели гейма и докара мача до решителен тайбрек.

    В петата част драмата бе пълна. Съставът на ЦСКА поведе с 11:6, но не успя да затвори гейма в соя полза. Последва пълен обрат и щурм от страна на домакините и те изравниха при 12:12. „Червените“ поведоха с 14:13, но отново не успяха да реализират финалния акорд в мача. Волейболистките на Раковски показаха страхотен характер, като устояха на напрежението и повалиха гостите с 16:14, а с това се поздравиха и с крайния успех.

    Източник: bgvolleyball.com

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини