Ангелкова:Въвеждаме Единна система за туристическа информация,за нарушителите-глоби

Министърът на туризма Николина Ангелкова похвали пред НоваТВ последните години на туристически ръст.

"Има спад на ранните записвания на туристите от Русия. Той е в рамките на 10-15%. Предприели сме всякакви мерки да насочим вниманието им към България", обясни тя.

"Миналата година имаме за първи път над 9 милиона чуждестранни туристи", а приходите до ноември в хазната са над 7 милиарда лева, коментира министърът на туризма.

Бранимир Ботев с нови обвинения по адрес на Ангелкова

Можело система да засече руския агент "Федотов"

Ангелкова обясни, че започва въвеждането на Единната система за туристическа информация - ЕСТИ която ще обменя данни между Министерството на туризма, общините, данъчните и МВР.

Всички, които предлагат настаняване с цел туризъм, трябва да се свържат към системата.

"Предвидили сме изключително сериозни глоби, дори отнемане на удостоверението и прекратяване на дейността, ако не се подават данни към системата", коментира тя. Санкции ще се налагат от 1 октомври.

Ангелкова очаква динамична, но и трудна туристическа 2019 година.

Ангелова даде срок до 1 октомври да се въведе базата данни в ЕСТИ

Глобата за невъвеждане е от 1000 до 3000 лв.

"Проверяваме всички 237 морски плажа. Изискала съм от кметовете информация за строителните разрешения, които са издали", коментира Ангелкова казусите със скандалните строежи по морето.

Повечето от тези казуси са заварени от времето и са стартирали като процедура много преди 2008 г., когато е приет Законът за устройството на Черноморското крайбрежие. Важно е контролните органи да са на мястото си", допълни тя.

"На плажа е забранено строителството. В частните имоти от Зона А и Зона Б се разрешават строителни дейности при строго спазване на определените параметри. Още януари с нашите мобилни екипи стартирахме проверки". обясни министърът и добави, че все още чака информация от кметовете.

Днес.бг

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини