Съдът остави Митьо Очите в ареста и без медицинска експертиза

Апелативният Спецъд остави в ареста Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, съобщи bTV. Мотивът на магистратите е, че има опасност той да извърши друго престъпление. Желязков вече е осъждан, излежал е присъдите си, но не се е повлиял, смятат съдиите.

Със скандал започна делото на Димитър Желязков. Адвокатът на Желязков обжалва постоянния арест, наложен му с решение на Специализирания наказателен съд.

Спорът в началото на съдебното заседание бе за здравословното състояние на Желязков. Адвокатът му поиска съдът да назначи медицински експертизи, за да се установи как се чувства Димитър Желязков и дали може да остане в ареста. Той заяви, че в тялото му имало куршуми и килията можела да се окаже фатална за него.

Магистратите отказаха да назначат такава експертиза. Прокуратурата настоява Желязков да остане за постоянно в ареста.

Самият Димитър Желязков заяви, че не желае да бъде освободен, а само да бъде прегледан. В Турция се грижели за състоянието му много по-добре, отколкото в България, оплака се Митьо Очите.

Второто искане на неговия защитник - друг съдебен състав да се произнесе за здравословното му състояние, също беше отхвърлено. В крайна сметка стана ясно, че той ще настоява за "домашен арест". Прокуратурата обаче определя състоянието на Митьо Очите като задоволително.

Желязков е уличен като лидер на организирана престъпна група за палежи, побои и разпространение на наркотици. За тези престъпления законът предвижда до 15 години затвор. Димитър Желязков беше екстрадиран от Турция, след като прекара 6 месеца в турския арест.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини