Още 5 робота Финч получава библиотеката в Димитровград

През изминалата седмица ГБ "Пеньо Пенев" подписа договор с Фондация „Глобални библиотеки – България“ като финансираща страна за реализирането на проект „Generation Code”, който се осъществява по грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ, съобщатат от библиотеката.

Основната цел на проекта е да се стимулират младите хора и учениците да засилят интереса си към новите технологии и към програмирането.
Към началото на тази година, библиотеката разполагаше с 5 роботчета Финч, а с участието в този проект получават още 5 робота.

В изпълнение на проекта ще бъдат осъществени безплатни обучения в гр. Меричлери за ученици от 3-4 и 5-6 клас, както и в с. Крепост за ученици от 3-4 клас. Обучението е с продължителност от днес до края на месец март. Обученията ще завършат с тест и излъчване на участници за пролетен учебен лагер.

"Благодарение на проекта, достигаме до учащите се в по-малките населени места и им даваме възможност не само да се докоснат до света на програмирането, а и да направят своите първи стъпки в развиване на дигитални умения", споделят от библиотеката.
 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини