Тийнейджъри от цяла България дискутираха "Модерното и опасното днес" в Димитровград

Изображение 1 от 5

    През отминалия уикенд от 22 до 24 февруари 2019г. в Димитровград се проведе Национална младежка среща "Модерното и опасното днес".

    Официалното откриване на Националния форум се състоя на 22.02.2019г. от 15.00ч. в зала "Гросето" от г-жа Диана Дончева - Директор Дирекция " Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности",  Радка Тодорова - Директор на ОП "Детски и младежки център" и г-жа Шаркова - Началник отдел "Хуманитарни дейности".

    Младежкият форум "Модерното и опасното днес" се организира от ОП "Детски и младежки център" по идея на Общински ученически парламент. Младите парламентаристи кандидатстваха с проектно предложение по програма "Димитровград на младите" и успяха да спечелят проект и да реализират своята мечта.

    Основни цели на младежката среща бяха подобряването на комуникацията на младежи от различни градове на България, създаване на поле за активен диалог и дебати, предоставяне на възможност за всеки участник в срещата да изрази своето мнение по поставените въпроси и теми.

    Тийнейджъри от Враца, Варна, Монтана, Пазарджик, Ст. Загора, Сливен Русе, Хасково, Пловдив и др. три дни дебатираха по следните теми: "Що е дизайнерска дрога?", "Как безопасно да използваме интернет и социалните мрежи?", "Вредата от ранната намеса на пластичния хирург", "Важно ли е да имаш татус днес?", "Фитнесът и хранителните добавки".

    Гости лектори бяха: Д-р Иван Добринов- психолог, Превантивно-информационен център по наркотични вещества - Хасково, Александра Мирчева - представител на сдружение "Образование България 2030", Добри Делев - културист, Борислав Борисов - специалист по превенция на наркотици и алкохол, Ивелина Тонева и Деница Макьова - младежки работници.

    По проекта беше планирана и празнична вечеря, на която тийнеджъри от всички градове се изявиха с китари, песни, стихове, скечове и фокуси. Получи се едно незабравимо преживяване със страхотни приятелства. Младежите споделиха, че очакват с нетърпение провеждането на следващата Национална младежка среща през октомври 2019 година. Тя ще се осъществи по спечелено проектно предложение по Програма "Еразъм+" с заглавие "Youth Power".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини