Димитровградските мед. сестри излизат на протест - искат основна заплата от 1 120лв.

Изображение 1 от 2

    Димитровградските специалисти по здравни грижи от общинската МБАЛ „Св. Екатерина”, от детските ясли и здравни кабинети ще се включат в протеста на техните колеги от страната. Инициативата за протеста е в социалната мрежа фейсбук, като ще се проведе на 1-ви март, а димитровградските специалисти по здравни грижи ще протестират с лентичка на работните си места.

    Медицинските работници протестират за по-достойни условия на труд и заплащане. Настояват за еднаква основна заплата за всички специалисти по здравни грижи, независимо от местоработата или в коя болница работят, размера на основната заплата да бъде две минимални работни заплати за страната, което е 1 120 лв.

    Исканията, които се поставят са:

    1. Без търговски дружества в здравеопазването.
    2. Еднаква основна заплата за всички специалисти по здравни грижи, независимо от местоработата или собствеността на болницата – 2 (две) минимални работни заплати за страната.
    3. Допълнителните възнаграждения и техните размери да са с регламентирани правила (в зависимост от натовареността).
    4. Връщане на медицинските стандарти.
    5. Нощен труд – /почасово заплащане/, допълнително заплащане за работа в Спешно и ОАИЛ, клас прослужено време 1.2% на година.
    6. КТД на национално ниво задължителен за всички структури в здравеопазването.
    7. Възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика.
    8. Промяна в категорията труд.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ми
      Мина
      13 -2
      20:00, 26 фев 2019
      Справедливи искания , но и аз искам добро отношение. Като начало , още с влизането в болницата на вратата на един кабинет виси " препоръка" пациентите да идват " къпани и да не са яли чесън". Това е обидно отношение , което кандидатите за по-високи заплати, трябва да не си позволяват.Може да са имали такива пациенти,но не може да слагат всички в това число.
    • 2
      Ло
      локомотива
      10 -2
      07:41, 27 фев 2019
      Хубаво претендирате за по високи заплати,ами отношението към пациента,пък и половината сестри са полуграмотни и с голямо самочувствие.И не ви трябва нощен труд и без това вечер никой не може да ви събуди.Между другото този олиго михов няма ли вече да го пенсионирате.лекар който си свири по коридорите и се клатушка като дрогиран е за Болярово.

    Още новини

    Последни новини