С шествие и концерт Димитровград ще отбележи 141 години от Освобождението

Община Димитровград ще отбележи тържествено Националния празник на Република България и 141 години от Освобождението на 3 март 2019г. от 10ч. на пл."България".

1000 знаменца с трибагреника ще бъдат раздадени на гражданите дошли да споделят празник на пл."България", съобщават от общинската администрация.
 
С официално издигане знамето на републиката под звуците на Националния химн, военна рота и тържествените приветствия от официалните гости Димитровград ще сложи началото на честването на Националния празник, след което с шествие, водено от военните, мнозинството ще се отправи към паметната плоча на освободителите, за да положи венци и цветя в памет на героите загинали за свободата на Родината.
От 10.45ч. на пл."Поезия" ще започне Празничният концерт по повод Националния празник с участието на Забавно-духов оркестър - Димитровград, фолклорни изпълнения на хоровете от селата Крепост и Радиево, народният певец Тенчо Тенчев от с.Злато поле и танцьорите от НЧ "Христо Ботев". Една от най-обичаните български песни "Моя страна, моя България" ще звучи в изпълнение на талантливата Кристин Стефанова. Гвардейците от ОДЦ "Галаксико" ще покажат впечатляваща хореография със знамена, а деца от "Детски и младежки център" ще рецитират патриотични стихотворения по повод Трети март.
Община Димитровград кани всички граждани да отбележим заедно празника на Освобождението и споделим радостта си от 141 години свободна България.
На 1 март на сградата на общината ще бъде спуснат огромен 30 метров трибагреник.
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Jo
    jokin
    0 0
    13:41, 27 фев 2019
    Освобождение,от вечно мрънкащи,сънародници.
Последни новини