Скорсезе режисира филм за най-известното изчезване (първи тийзър)

Netflix пусна първия тийзър на The Irishman на Мартин Скорсезе, който събира режисьора с Робърт Де Ниро за девети път. Във видеото няма друго, освен имената на актьорите и един куршум, но пък бе показано по време на 91-те Оскари в неделя.

Криминалната драма по книгата на Чарлз Бранд от 2004 г. разказва историята на ирландския гангстер Франк Шийрън, който твърди, че е ликвидирал американския профсъюзен лидер Джими Хофа през 1975 година.

Във филма участват още Харви Кайтел, Джо Пеши и Ал Пачино, за когото това е първо участие във филм на Скорсезе. По кината  The Irishman се очаква тази есен.

Джеймс Ридъл Хофа, по-известен като Джими Хофа, е един от най-известните синдикални лидери в историята и един от най-известните случаи за мистериозно изчезване в историята.

Хофа изчезва безследно през юли 1975 г., тялото му никога не е открито, а случаят остава сред най-ярките примери какво се случва с тези, които тръгват срещу организираната престъпност.

И до днес никой не знае какво се е случило с Джими Хофа, но има много предположения. Според едни Джими Хофа е застрелян, разчленен, замразен и погребан в цимент в секция 107 на стария „Джайънтс Стейдиъм“ в Ийст Рътърфорд, Ню Джърси. Когато през 2010 г. стадионът е разрушен, от ФБР са толкова убедени, че твърдението е просто слух, че дори не опитват да проверят упоменатото с точност място.

Според други Хофа е смазан от машина за отпадъци в двора на ресторанта „Роли Хаус“ в предградията на Детройт, на няколко километра от мястото, откъдето е изчезнал. Всеизвестен факт е, че мафията е управлявала фирмите за почистване, затова този сценарий се счита за доста удобен.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини