Състезание по родолюбие организираха Славейковци в навечерието на Трети март

    В навечерието на най-светлия ден от българската история - 3 март, учениците от ОУ” Пенчо Славейков” участваха в състезание по родолюбие - „Аз обичам България”, организирано от професионалната общност на учителите по български език и литература и история - хуманитарен цикъл.

    Участниците от пети, шести и седми клас бяха разпределени в два отбора.

    В първия кръг на надпреварата те изработиха мартеничка.

    Празнично настроение и емоции съпътстваха изпълнението на забавните задачи в следващия кръг, в който отборите, демонстрирайки музикална култура, разпознаваха обичани от всички българи песни по тяхното начало. Участваха в „хамкане“ - обичай, свързан с пролетния празник Сирни заговезни. Във финалния кръг, който се оказа решаващ за изхода в оспорваната надпревара, учениците отговаряха на въпроси, свързани с историята на България, разпознаваха исторически и географски забележителности, показаха знания за българската литература.

    В антрактите между отделните кръгове, ученици разказаха легендата за мартеницата, представиха мултимедийна презентация и постер със свои есета за свободата, наслаждаваха се на прекрасните изпълнения на своята съученичка Даяна Славова. Състезанието се превърна в истински празник с много усмивки и неподправено настроение.

    Разбира се, не липсваха и награди, които връчи г-жа Снежана Ангелова – Директор на ОУ” Пенчо Славейков”, пожелавайки на всички светли празнични дни.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини