Обновеният зеленчуков пазар ще заработи през април?

Изображение 1 от 2

    Обновеният зеленчуков пазар в Димитровград ще отвори най-късно в средата на април, съобщи кметът Иво Димов на провелото се днес заседание на общинския съвет.

    В края на миналата седмица бе обявен публичен търг с явно наддаване за 81 маси. Той ще се проведе на 12, 13 и 14 март, а огледи на масите могат да се правят днес, както и на 6 и 7 март от 10 до 16 часа.

    Наддването за годишната наемна цена на една маса ще започва от 240 лв. без ДДС, а стъпката на наддаване ще е 10лв. Масите  ще се отдават под наем за срок от 5 години.

    За ползването на пазара и площта, заета от съоръжението (маса) за търговия, ще се заплаща и такса в размер на 60лв/месечно, определена от ОбС Димитровград, ведно с наемната цена за масата за търговия, става ясно от публикуваната заповед на сайта на община Димитровград.

    Както писахме по-рано, новите маси за пазара са поръчани и голяма част от тях са произведени вече, като те са по 3 кв.м. Предоставена е възможност на търговците и те са имали думата в избора им, за да могат да се вземат най-удачните за тях, дори им е дадена възможност да определят цвета на търговските обекти, по думите на Ангел Колев, директор на Общински пазари.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ив
      Иванов
      11 0
      16:04, 28 фев 2019
      От информацията ми става ясно, че вече няма да имаме Бабин пазар. Новият кандидат кмет още от сега да мисли за малка търговска площ, където да се поставят десетина маси за най-дребните търговци, който да предлагат на гражданите пресни зеленчуци, брани през деня.
    • 2
      То
      тодоров
      6 0
      12:59, 1 мар 2019
      на тоя пазар , маи само прекупувана от борсата (стара и застояла) стока shte има , откаде да си купим пресни и хубави зеленchuci от земеделски производители
    • 3
      Се
      селянин
      0 -1
      15:08, 1 мар 2019
      Тъй,ще е,всичкото,селянин стана,гражданин,никой,не произвежда.
    Последни новини