Соломон Паси: Балканите имат нужда от ядрени оръжия

"Притеснява ме излизането на Русия от ракетния договор със САЩ, нарушава се балансът. В Европа има атомни оръжия, не знам как те ще са разместени, но ние, на Балканите, имаме нужда от ядрени оръжия, които да гарантират мира така, както го правеха по време на студената война" - това заяви бившият външен министър Соломон Паси по bTV тази сутрин.

"Несигурността в Черно ще е основна тема на посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в София, тъй като Русия притежава 80-90% от въоръженията в Черно море, така че няма как това да не притеснява НАТО. Ще се говори и за приемането на Македония, както и двата процента от държавния бюджет, които трябва да се използват за въоръжение в страната", каза още той.

Паси коментира и изявлението на президента Радев в Кошице, че е на форума на НАТО, за да предпази българските енергийни проекти от външна намеса, което някои коментираха като антинатовско изказване.

Според него заплаха за енергийните проекти на България винаги е имало и най-голямата от тях е зависимостта от Русия.

"Важни са делата, а не думите. Дайте си сметка, че служебното правителство на президента Радев имаше възможност да блокира санкциите срещу Русия, но не го направи, така че са по-важни действията, а не думите", изтъкна ексминистърът.

Източник: http://btvnovinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    До
    дон христозо мафиозо
    1 0
    12:17, 1 мар 2019
    Абе Соломонич що не идеш да живееш сред себеподобните в Израел а непрекъснато ни дразниш с изявленията си по телевизиите и радиото Направи този хаир бе
Последни новини