Майкъл Коен нарече Тръмп "расист и измамник"

Бившият адвокат на Доналд Тръмп - Майкъл Коен, нарече президента на САЩ Доналд Тръмп "расист и измамник" и показа документи, които доказвали извършени от държавния глава престъпления. Политическите, а вероятно и криминалните последици от вчерашния публичен разпит на бившия адвокат и "момче за мръсни поръчки" на Доналд Тръмп Коен продължават. Той свидетелства днес за трети ден пред Конгреса, но при закрити врата.

А президентът коментира нетипично обрано обвиненията на Коен срещу него след срещата със севернокорейския лидер Ким Чен Ун във Виетнам, която също не донесе добре новини за Тръмп. В Twitter президентът отхвърли твърденията и нарече Коен "лъжец", на когото са отнели адвокатския лиценз, а лошите му деяния нямали общо с Тръмп.

В продължение на 8 часа, излъчвани по телевизията, Майкъл Коен описа схема от лъжи, измами, заплахи и подкупи, които Доналд Тръмп оркестрирал. Адвокатът показа чек, подписан от президента, с който му връща парите, платени на порнозвездата Сторми Даниълс, за да си мълчи за отношенията с Тръмп и обвини президента във федерално престъпление.

"Президентът на САЩ написа личен чек за плащането на парите за мълчание като част от престъпна схема, която нарушава законите за финансиране на политически кампании", каза Майкъл Коен.

Според него Тръмп никога не е вярвал, че ще стане президент, а кампанията му е била само пиар. Докато се борил за Белия дом, той продължавал преговорите в Русия за построяването на небостъргач, от който щял да спечели стотици милиони долари, но излъгал избирателите, а после Коен излъгал Конгреса, за което сега отива в затвора.

"Г-н Тръмп не ми каза директно да излъжа пред Конгреса. Той не действа по този начин, а в разговорите, които водихме по време на кампанията по същото време, когато аз активно преговарях в Русия за него, той ме гледаше в очите и ми казваше, че няма никакъв руски бизнес и след това лъжеше и американския народ", заяви бившият адвокат.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини