Димитровградчани тържествено почетоха националния празник на България

     

    Днес Димитровград чества тържествено 3-ти март, стотици хора се включиха в честването на националния празник по повод 141 години от Освобождението на България. Началото на тържествата бе на площад България, където започна с приемане на почетния строй и тържествено издигане на националното знаме.

    Слово произнесе кметът на общината Иво Димов, той заяви: „В своята славна история българският народ помни една свещена дата, която се превърна в символ на победата, в олицетворение на възхода на българския народ. На 3 март преди 141 години започна историята на нова, свободна България. Днес отдаваме заслужена почит и се прекланяме  пред подвига на хилядите чужди войни, пред българските опълченци и всички, които със своята саможертва вградиха живота си в олтара на Свободата!“.

    Приветствия пред строените на площада ученици и граждани поднесоха още народните представители Виолета Желева и Евгения Ангелова, областният управител Станислав Дечев и председателят на ОбС Гергана Кръстева.

    След официалната част, насъбралите се хора се отправиха към паметната плоча на Освободителите. Там в чест на героите цветя и венци поднесоха официалните лица и десетки родолюбиви българи. Празникът продължи с концерт на откритата сцена на площад „Поезия“.

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини